Jump to content

nopistons

Club Executive
  • Content Count

    937
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    33

nopistons last won the day on April 12

nopistons had the most liked content!

Community Reputation

104 Excellent

About nopistons

  • Rank
    HPDE Director
  • Birthday 11/17/1981

core_pfieldgroups_99

  • Location
    Fannystelle, MB
  • Interests
    Cars, R/C
  • Occupation
    Structural Engineering Technologist

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. @Ron Janzen This more or less sums up the answer for your question. It needs to be an OEM hard-top car. Since the solstice was never offered one, you will need supplemental roll protection.
  2. Does it have an OEM Mazda hardtop? If not, then yes.
  3. Magnetic decals are fine but if a corner lifts due to dirt, and it happens to be on the windward edge, they fly off. Same goes if they are wet and moisture gets in behind. they don't like to stick. I suggest using a something a little more substantial than painters tape, and place it on the glass. Any residue can be easily cleaned up with glass cleaner or brake clean. Painters tape and other derivatives of masking tape tend to be as reliable as the magnetic decals. If applied to a dry, clean surface, it will last. I gave up on applying and re-applying tape, and just went for regular vinyl (from the website you listed) and slapped it on the door.
  4. Nitto NT-01's I've had good results with other tires but those are without a doubt my favorites! You said reasonable price... Nankang NS2R Available in most sizes. Others have their own suggestions.
  5. Open Track Run Group Schedule: Time Group Duration Description 11:45 All 15min Mandatory Drivers Meeting. All drivers must attend. No exceptions. 12:00 Green 30min Open Session. Time on track is driver discretion. Passing on front straight only! First come, first served. Max cars on track is at the discretion of race control. 12:30 Yellow 15min Open Session. Time on track is driver discretion. Passing on front straight only! Speed Limit Enforced! 130kph Front Straight 100kph elsewhere. 12:45 Green 30min Open Session. Time on track is driver discretion. Passing on front straight only! First come, first served. Max cars on track is at the discretion of race control. 13:15 Yellow 15min Open Session. Time on track is driver discretion. Passing on front straight only! Speed Limit Enforced! 130kph Front Straight 100kph elsewhere. 13:30 Green 30min Open Session. Time on track is driver discretion. Passing on front straight only! First come, first served. Max cars on track is at the discretion of race control. 14:00 Yellow 15min Open Session. Time on track is driver discretion. Passing on front straight only! Speed Limit Enforced! 130kph Front Straight 100kph elsewhere. 14:15 Green 30min Open Session. Time on track is driver discretion. Passing on front straight only! First come, first served. Max cars on track is at the discretion of race control. 14:45 Yellow 15min Open Session. Time on track is driver discretion. Passing on front straight only! Speed Limit Enforced! 130kph Front Straight 100kph elsewhere. 15:00 RED (or Green) 30min Open Session for Race License Holders. Passing open in all areas. Time on track is driver discretion. **If there is limited Race License Holders, Session will be Green Group. Passing on front straight only! First come, first served. Max cars on track is at the discretion of race control. 15:30 30min Track Closed 16:00 All 15min Mandatory Drivers Meeting. All drivers must attend. No exceptions. 16:15 Green 30min Open Session. Time on track is driver discretion. Passing on front straight only! First come, first served. Max cars on track is at the discretion of race control. 16:45 Yellow 15min Open Session. Time on track is driver discretion. Passing on front straight only! Speed Limit Enforced! 130kph Front Straight 100kph elsewhere. 17:00 Green 30min Open Session. Time on track is driver discretion. Passing on front straight only! First come, first served. Max cars on track is at the discretion of race control. 17:30 Yellow 15min Open Session. Time on track is driver discretion. Passing on front straight only! Speed Limit Enforced! 130kph Front Straight 100kph elsewhere. 17:45 Green 30min Open Session. Time on track is driver discretion. Passing on front straight only! First come, first served. Max cars on track is at the discretion of race control. 18:15 Yellow 15min Open Session. Time on track is driver discretion. Passing on front straight only! Speed Limit Enforced! 130kph Front Straight 100kph elsewhere. 18:30 Green 30min Open Session. Time on track is driver discretion. Passing on front straight only! First come, first served. Max cars on track is at the discretion of race control. 19:00 Yellow 15min Open Session. Time on track is driver discretion. Passing on front straight only! Speed Limit Enforced! 130kph Front Straight 100kph elsewhere. 19:15 RED (or Green) 30min Open Session for Race License holders ONLY! Passing open in all areas. Time on track is driver discretion. **If there is limited Race License Holders, Session will be Green Group. Passing on front straight only! First come, first served. Max cars on track is at the discretion of race control. 19:45 Track Closed
  6. Overall Schedule on open track days: Time Activity Description Where 10:00 Registration Opens Concession 11:00 Classroom Session All new drivers must attend. Open to others who want a refresher. Concession 11:30 New driver sight laps with instructor Instructor demo-drive, slow, no helmets, hazard lights active. Grid 11:45 Driver’s Meeting All returning drivers must attend. No exceptions. Concession 12:00 Track Goes Hot Track live for the duration of the open lapping schedule. Scheduled durations are set. Grid 15:00 Classroom Session 2 All new drivers must attend. Open to others who want a refresher. Concession 15:30 Lunch (Track Closed) Track Closed to Lapping. All drivers and staff in for lunch. Concession New driver sight laps with instructor Instructor demo-drive, slow, no helmets, hazard lights active. Grid 16:00 Driver’s Meeting 2 All returning drivers must attend. No exceptions. Concession 16:15 Registration Closes Concession Track Goes Hot Track live for the duration of the open lapping schedule. Scheduled durations are set. Grid 19:45 Track Closed Track Closed to Lapping. Concession
  7. Yep we did it to accommodate the new NASA rule set a couple seasons back.
  8. As I seem to be their executive contact, I have no issue with doing this, although Dason, if you want to arrange it, have at 'er! Last time we did this, we booked the Dyno for the day and split up the times as SFR suggested. I believe it was in 1/2hr blocks. Max 10-12 cars per day. We had 2 days booked. If you wanted tuning time, you needed to book at least 2 blocks, either back to back, or one in the AM and one in the PM. It can be open to all club members, priority given to RR and TA folks. We can open it up to gauge interest and if we need to book more than one day, we can do that too.
  9. They need to be publicly posted. This somewhat forces honesty as anyone can check and potentially protest as is their option. I don't necessarily have any issue with this. However, why not ask OTA as a general question? (IE what's wrong with OTA?) They seem to have a somewhat decent handle on things overall. Just not seeing the need to reinvent the wheel.
  10. If this is something we would actually do, we could make provisions for a mini-HPDE type instruction similar to what is provided on our Fridays.
×
×
  • Create New...